Jaco heeft zijn eerste zaadlozing. Hoe ga ik dat aan hem uitleggen? Hoe leer ik Lianne dat ze zich lichamelijk goed moet verzorgen? Dat goed wassen, het gebruik van zeep en deodorant noodzakelijk is en hoe leert ze de juiste volgorde aan? Pieter vindt zelfbevrediging spannend; hij doet het soms in de keuken of in de woonkamer, ook als er andere mensen zijn. Dat kan niet. Hoe leer ik hem hiermee omgaan?

Seksualiteit

Wonderlijk gemaakt speciaal voor thuis bevat praktisch materiaal voor ouders om thuis in gesprek te gaan met mensen met een verstandelijke beperking over onderwerpen die horen bij de lichamelijke en seksuele opvoeding en vorming.

Kaarten

‘Wonderlijk gemaakt speciaal voor thuis’ bestaat uit een pakket met zestig kaarten. De kaarten zijn los, zodat niet een methode of een bepaalde volgorde hoeft te worden afgewerkt. Bij een onderwerp wat op een bepaald moment speelt bij uw kind en/ of in het gezin, kunt u de betreffende kaart erbij pakken en in gesprek gaan.
Elke kaart is voorzien van een aansprekend plaatje, korte, eenvoudige tekst met uitleg over het onderwerp, een vraag en pictogrammen. Ook wordt verwezen naar andere kaarten en kan een korte regel worden aangeleerd.
Voor ouders is er een handleiding geschreven met tips om het materiaal thuis te gebruiken. Een Bijbels-pedagogische visie ontbreekt niet, waarbij ook de gebrokenheid van het leven na de zondeval niet onbesproken blijft. Verder is een paragraaf opgenomen over de ontwikkeling van een kind en over seksueel misbruik.

Bestellen

Wonderlijk gemaakt speciaal voor thuis is te bestellen via de webshop van Helpende Handen.

Meer weten over ethische onderwerpen?

Contact